Klargøring

Tillykke med din nye cykel

Nedenfor finder du nogle nyttige råd og anvisninger, der er med til at du får en god oplevelse med dine nye cykel. Læs vedligeholdelsesvejledningen godt og gem den til eventuelt senere brug. Gem også papkassen du har modtaget din cykel i såfremt det bliver nødvendigt at sende cyklen til reparation.

Cyklens stelnummer (meget vigtigt)

På undersiden af krankboksen sidder cyklens stelnummer. Af forsikringsmæssige og eventuelle reklamationsmæssige hensyn er det vigtigt, at du noterer dig cyklens stelnummer, så du altid kan oplyse det til dit forsikringsselskab og politiet, hvis cyklen skulle blive stjålet eller hvis der skulle opstå reklamationsspørgsmål.

Klargøring af din nye cykel

Din cykel er færdigjusterede fra fabrikken. Derfor skal du kun vende styret den rigtige vej og fastspænde det samt skrue pedalerne på. Læg her mærke til, at der er en venstre pedal og en højre pedal. Monterer du pedalerne forkert ødelægger du gevindet i pedalarmen. Er din nye cykel forsynet med udvendigt gear skal du være speciel opmærksom på at kæden ikke går ud over det inderste tandhjul på det bageste tandhjulssæt når du bruger cyklen. Hvis det er tilfældet kan du beskadige cyklen ved at fortsætte kørslen. Gear, bremser og andre bevægelige dele er alle indstillet, men det er naturligvis nødvendigt, at du efter en tids kørsel (ca. 500 km) efterspænder cyklen og justerer og efterser gear og bremser eller lader en fagmand gøre det, hvis du ikke er fortrolig med opgaven.

Det vigtigste af alt

Den der smører godt, kører godt!

Hvis du skal have den største mulige glæde af din cykel, skal du huske at smøre de bevægelige dele ofte, efter du har renset af for snavs og urenheder. Brug en cykelolie beregnet til de dele du skal smøre, og du vil have glæde af din cykel. Bemærk venligst at rust ikke er omfattet af reklamationsretten.